Mesto si chce posvietiť na nezodpovedných majiteľov psov

24.03.2010 Snina

Snina 24. marca (TASR) - Na pôde Mestského úradu (MsÚ) v Snine sa uskutoční vo štvrtok 25. marca stretnutie primátora mesta Štefana Milovčíka so zástupcami miestnych spoločenstiev vlastníkov bytov.
Hovoriť budú o možnostiach financovania pre revitalizáciu bytových domov a o aktuálnej potrebe jarného upratovania na jednotlivých sídliskách a to aj v súvislosti s množstvom psích exkrementov, ktoré zostali na verejných priestranstvách po nezodpovedných majiteľoch psov.
Hovorkyňa MsÚ Anna Brečková informovala, že podobné stretnutia sa organizujú na magistráte každoročne. \"Okrem možností modernizácie bytových domov, na ktorú môžu využiť spoločenstvá vlastníkov bytov podporu zo Štátneho fondu rozvoja bývania či inú formu financovania, chceme pozornosť takmer 100 zástupcov bytových spoločenstiev upriamiť aj na potrebu jarného upratovania v predveľkonočnom období, \" poznamenala Brečková. V súvislosti s problémom nezodpovedných majiteľov psov, ktorí po nich neodstraňujú exkrementy z verejných priestranstiev, chce samospráva požiadať jednotlivé časti mesta o pomoc pri odhaľovaní takýchto prípadov.
\"S bytovými spoločenstvami chceme spolupracovať aj pri evidencii počtov psov a šírení osvety medzi ich nájomníkmi, aby sa výskyt psích výkalov v budúcnosti čo najviac eliminoval, \" vysvetlila Brečková. Miestna samospráva plánuje v blízkom období doplniť jednotlivé lokality o päť 20-litrových košov určených špeciálne pre majiteľov psov. Do konca roka ich počet pravdepodobne vzrastie o ďalšie štyri, čím ich bude na území mesta celkovo 13.
Na nezodpovedných psičkárov striehnu v uliciach Sniny mestskí policajti. Na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva sa rozhodlo, že budú každý pondelok informovať vedenie mesta o množstve prípadov a pokutách, ktoré udelili za neodpratávanie psích exkrementov v predchádzajúcom týždni. \"Zároveň sú domáce zvieratá kontrolované, či majú na obojku známku, respektíve či sú súčasťou evidencie vedenej na mestskom úrade, \" uzavrela Brečková.
 

Vyberte región